Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’deki kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız

Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Kentsel Dönüşümü, Isırlık Tabiat Parkı, Müyesser Kart Huzurevi ve yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın konuştuğu İsrail-Gazze olayına da değindi.

Savaşın ilk gününden itibaren “barış” sinyalleri ile çağrılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail zulmüne karşı Filistinlilerin yanında olduğunu vurguladı.

“Ateş çemberinin ortasındayız”

İşte o açıklamalar;

Ülkemizin içinde bulunduğu çevre başta olmak üzere dünyada yaşananları görüyorsunuz. Adeta bir ateş çemberinin ortasındayız. Bu ateşin ülkemize zarar vermesini önleyecek güce sahibiz. Karadeniz’e barış gelecekse emin olun bizimle gelecek. Suriye ve Irak sınırlarımızın güvende kalmasını biz sağlayacağız.

“Katliamı yapanların yüzlerine suçlarını haykırmak sorumluluk gereğidir”

Filistinli kardeşlerimizin İsrail zulmünden kurtarılması, Gazze’de tüm dünyanın önünde işlenen katliamların durdurulamsı bizim boynumuzun borcudur. Filistin topraklarının dört bir yanında masumları öldüren katillerin yakasına yapışmak bizim insani vazifemizdir. Bu ahlaksız, alçakça katliamı yapanların yüzlerine gördüğümüz her yerde suçlarını haykırmak tarihe karşı sorumluluğumuzun bir gereğidir.

“Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz bırakmayacağız”

Şundan emin olunuz ki biz Filistin meselesinde Gazze’de yaşananlar konusunda gözükenden çok daha gazlasını yapıyoruz, yapmayı da sürdüreceğiz. Gazze’deki kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve tek başlarına bırakmayacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bakırköy escort